Business Provider Group
Bejelentkezés

Közönségszavazás az Év Példaképe jelöltjeire

2013. december 9.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, partnereinket és barátainkat, hogy december 9-én elindult az Év Példaképe online közönségszavazás. A Példakép Alapítvány által életre hívott Év Példaképe címért 50 sikeres fiatal vállalkozó – köztük Reuss Ágnes kolléganőnk – versenyez, akikre a www.peldakep.hu weboldalon lehet szavazni.

A pályázatot idén májusban indította el a Példakép Alapítvány. A 417 pályázó közül 12 tagú szakmai zsűri választotta ki azt az 50 fiatal vállalkozót, akikre január közepéig szavazni lehet. A legtöbb szavazatot kapott vállalkozó viheti haza az Év Példaképe Díjat, amelyet a januárban megrendezésre kerülő gálaesten adnak át a szervezők.

Az alapítvány programjainak fő támogatója a Magyar Nemzeti Bank, az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft., a TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt. és az Eximbank, kiemelt médiapartnere a Világgazdaság és a Blog.hu. A közönségszavazás technikai hátterét az Inda biztosítja.

Regisztrált Tanácsadók lettünk

2013. november 28.

A Business Provider Group Kft. a hivatalos tanúsítvány birtokában mostantól bekapcsolódhat a „Vállalati tanácsadás" című pályázati konstrukció megvalósításába. Felhatalmazásunk az összes régióban a következő szakterületekre vonatkozik: „Marketing, TEÁOR, 7022 „Üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás”.

Várjuk azon cégek jelentkezését, amelyek indulni kívánnak a következő pályázatok valamelyikén: DAOP-1.1.2-10, DDOP-1.1.2-10, ÉMOP-1.1.2-10, ÉAOP-2009-1.1.4, KDOP-1.4.1-10, KMOP-2009-1.5.1, NYDOP-1.2.1-10; és tapasztalt külső tanácsadó bevonásával szeretnék növelni esélyeiket.

Világgazdaság Vállalati Roadshow – Győr

2013. november 27.

Nagy örömünkre szolgált, hogy előadóként vehettünk részt a Világgazdaság „Korszerű szervezet, versenyképes vállalat” című vállalati roadshow-jának győri rendezvényén. A nagy érdeklődéssel kísért előadássorozat záróeseményeként a szervezők egy 350.000 Ft értékű export audit szolgáltatást sorsoltak ki a résztvevő cégek között. A nyereményt a Business Provider Group Kft. ajánlotta fel.

A rendezvényhez kapcsolódóan a VG interjút készített Kautny Alexanderrel - a teljes cikk itt olvasható.

Világgazdaság Vállalati Roadshow – Debrecen

2013. október 9.

Meghívást kaptunk a Világgazdaság „Korszerű szervezet, versenyképes vállalat” című vállalati roadshow-jára, ahol beszámolhattunk a témához kapcsolódó gyakorlati tapasztalatainkról.

Cégünk vezető tanácsadója, Kautny Alexander „Hogyan váljunk sikeres exportőrökké? Hatékony értékesítési stratégiák a nemzetközi piacokon, ill. az exportot támogató lehetőségek” címmel tartotta meg előadását.

Reuss Ágnes az 50 példakép között

2013. augusztus 11.

Reuss Ágnes kolléganőnket a Példakép Alapítvány pályázatán azok közé a tehetséges fiatal vállalkozók közé választotta a szakmai zsűri, akik versenybe szállhatnak az „Év Példaképe” címért.

A Példakép Alapítvány májusban hirdetett pályázatot a fiatal vállalkozók számára, amelyre összesen 417-en jelentkeztek. Közülük választottak ki 50 Példaképet, akiket szeretnének bemutatni a szélesebb közönségnek. A Business Provider Group csapata nevében gratulálunk Ágnesnek!

>> További információk

FIVOSZ Nyár 2013.

2013. július 1.

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) 2013. július 5-6-án Baján rendezi meg „FIVOSZ Nyár” c. rendezvényét, amelyet elsősorban a kezdő vállalkozók és a diákok figyelmébe ajánlanak. A résztvevők tapasztalt vállalkozók példáján keresztül ismerkedhetnek meg az üzleti élet lehetőségeivel, realitásaival. Az előadók között a Business Provider Group is képviselteti magát, témánk a következő:

„Nemzetközi üzletfejlesztés a gyakorlatban – felkészülés az exportra”

>>Bővebben


Kell egy csapat a nemzetközi sikerhez!

2013-06-27

Nem csupán az ipari vagy az ICT szektorban, hanem a kultúra területén is igaz az a régi bölcsesség, hogy „egyedül nem megy”. A zenei élet kiemelkedő tehetségei is csak egy egész csapat támogatásával tudnak nemzetközi karriert építeni. Büszkék vagyunk arra, hogy mostantól a Wiener Staatsoper vendégszólistájának, Varga Viktóriának segíthetünk a háttérből. A gyönyörű hangú szoprán operaénekesnő magasra ívelő pályáját nemzetközi marketingkommunikációjának megtervezésével támogatjuk.

>> További információk


Köszönjük, hogy részt vett workshopunkon!

2013. június 26.

Kedves Vendégeink és Partnereink! Köszönjük szépen, hogy elfogadták meghívásunkat a „SIKER-CSAPAT-STRATÉGIA az exportpiacokon” című rendezvényünkre. Kiváló előadóink és beszélgetőpartnereink a gyakorlatban jól hasznosítható, értékes információkat osztottak meg a jelenlévőkkel, akik érdeklődve hallgatták végig a témával kapcsolatos különböző beszámolókat, véleményeket. Az exportban érdekelt cégek képviselőinek személyes visszajelzései arról árulkodnak, hogy szerencsés választás volt az átfogó megközelítés, amivel a tájékozódásukat kívántuk segíteni. Bízunk benne, hogy olyan új ötleteket kaptak, amelyeket fel tudnak használni a gyakorlatban. Szeretnénk folytatni ezt az együttműködést, és létrehozni egy exportklubot, amelynek célja az innovatív magyar vállalkozások támogatása az exportra való felkészülésben, illetve a külpiacra lépésben. Hamarosan tájékoztatjuk Önöket a részvétel módjáról!


Együttműködő partnereink a workshopon

2013. június 19.

Örömmel tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a "SIKER-CSAPAT-STRATÉGIA az exportpiacokon" c. rendezvényünk együttműködésre felkért vendégei valamennyien elfogadták felkérésünket.

Előadóként, a kerekasztal-beszélgetés résztvevőjeként, vagy kiállítóként a következő jelentős szervezetek képviselői vesznek részt:

 • Euler Hermes Europe SA Magyarországi Fióktelepe – exporthitel-biztosítás
 • Eximbank – exportfinanszírozás
 • HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség Nonprofit Kft.
 • HITA-Enterprise Europe Network
 • IVSZ – Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége
 • Link Global Business Solutions
 • Magyar Kereskedelmi és Iparkamara – kamarai tagozatok
 • MOHA Ház – rendezvény és irodai szolgáltatások, inkubátorház
 • Nemzeti Innovációs Hivatal
 • Nemzeti Külgazdasági Hivatal Stratégiai és Hálózatirányítási Főosztály
 • Nemzetgazdasági Minisztérium, Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály

SIKER-CSAPAT-STRATÉGIA az exportpiacokon

2013. június 8.

A Business Provider Group csapata izgalommal készül legújabb, egész napos „SIKER-CSAPAT-STRATÉGIA az exportpiacokon” című workshopjára, amelyet 2013. június 25-én rendezünk Budapesten, a MOHA Házban. Az esemény egy vadonatúj koncepcióra épül: a magyar vízilabda válogatottat három olimpián is a győzelemhez vezető Kemény Dénes csapatépítő elveit ötvözzük a legeredményesebb exportőrök módszereivel. Programunkat az exportőröket leginkább foglalkoztató kérdésekre koncentrálva állítottuk össze.

Neves külföldi és hazai előadóink mellett több szervezet képviselőit is felkértük, hogy jó gyakorlatok és esettanulmányok bemutatásával osszák meg az exportőrök számára hasznos tapasztalataikat. Így az interaktív képzésen résztvevők sokféle gyakorlati példát ismerhetnek meg, és kapcsolatépítésre is remek alkalmuk nyílik.

>> A rendezvényről minden információt megtalál honlapunkon 

Felkészítés osztrák-magyar üzletember-találkozóra

2013. március 20.

Május 27-én, hétfőn továbbképzést tartunk a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen korábban megrendezett 3-modulos „Sikerexport Start” tréningsorozat azon résztvevői számára, akik készülnek a júniusi osztrák-magyar üzletember-találkozóra.

>> Bővebben

Előadás a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén

2013. március 20.

Örömmel tudatjuk minden kedves partnerünkkel, hogy 2013. május 8-án cégünk vezető trénere, Kautny Alexander is részt vesz előadóként a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett „Nemzetközi üzletfejlesztés, nemzetközi marketing, a külpiacokra lépés megtervezése, céltudatos, hatékony piacra jutás, export-import piacok, üzleti partnerkeresés az Enterprise Europe Network közreműködésével” című rendezvényen

>> Bővebben

Gyakorlatorientált képzés Salgótarjánban

2013. március 20.

Április 4-én Salgótarjánban, a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett 4 órás gyakorlatorientált képzésen találkozunk a cseh piacra kilépni kívánó vállalkozások vezetőivel, akik egy kiállítással egybekötött üzletember-találkozóra készülnek az NMKIK és az MKIK támogatásával.

>> Bővebben

Sikerexport Start Program Szombathelyen

2013. február 8.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Business Provider Group Kft-vel együttműködve, „Sikerexport Start” címmel hárommodulos kísérleti képzéssorozatot rendez, amellyel a vállalkozások külpiacra jutását kívánjuk segíteni.

>> Bővebben

Marketing és finanszírozási lehetőségek az arab országokban

2013. január 15.

Tájékoztatjuk minden kedves partnerünket és üzletfelünket, hogy cégünk vezető trénere, Kautny Alexander a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara felkérésére előadóként vesz részt a 2013. január 31-re meghirdetett Magyar-Arab Tagozat „Marketing és finanszírozási lehetőségek az arab országokban” című rendezvényén.

Az arab térséget jól ismerő előadók átfogó képet adnak az ottani üzleti lehetőségekről, a kockázatokról, valamint a rendkívül sokszínű kultúráról; az esemény ugyanakkor a személyes kapcsolatteremtésre is jó lehetőséget kínál az érdeklődő vállalkozóknak, befektetőknek.

>> Bővebben

2012. november 19.

Örömmel tudatjuk, hogy a Nemzeti Külgazdasági Hivatal szervezésében idén ősszel újra indult a „HITA roadshow”, amelynek aktuális témája a nemzetközi online kommunikáció. Az Exportőr képzés II. sorozat elméleti anyagát az előző roadshow-n (ahol a partnermarketingre fókuszáltunk) felmerült igények alapján állítottuk össze.
>>bővebben

2012. június 30.

Befejeződött a „Sikeres külföldi partnerkeresés lépésről-lépésre. A kapcsolatfelvételtől a hosszú távú üzleti kapcsolatig” című HITA roadshow. A Business Provider Group Kft. a Nemzeti Külgazdasági Hivatallal együttműködve az elmúlt két hónapban öt vidéki helyszínen megrendezett gyakorlati képzés keretében bővítette az exportfejlesztés iránt érdeklődő vállalkozások ismereteit.
>>bővebben

2012. április 16.

A Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum által szervezett "üzleti reggelin" Kautny Alexander, a Business Provider Group Kft. munkatársa tartott előadást a nemzetközi partnerségépítésről. Az eseményen a vállalkozói és a nonprofit szféra tagjai is képviseltették magukat, igazolva ezzel, hogy a határokon túli partnerségépítés minden szektor számára kulcsfontosságú feladat.

Az üzleti reggelik célja az aktuális információk megosztása mellett az, hogy a partnerek feltérképezzék egymás tevékenységét, ismeretségi rendszerét, és olyan kapcsolódási pontokat találjanak, amelyekből jövedelmező üzlet születik, akár azonnal, ott a helyszínen. A találkozók nyitottak, azokra paktumon kívüli szervezeteket is várnak.

További információk a Paktum honlapján

2012. március 07.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal és az Enterprise Europe Network szervezésében 2012. február 23-án folytatódott az „ASTRA export inkubációs program” című tanfolyam. A négynapos kurzus harmadik napján „Marketing, tárgyalástechnika” témakörben tájékozódhattak a résztvevők. Kautny Alexander, a Business Provider Group képviseletében „Sikeres külföldi partnermarketing” címmel tartotta meg nagy érdeklődéssel kísért, interaktív előadását. A közel negyven résztvevő gyakorlati példákon keresztül ismerhette meg a nemzetközi partnerkeresés hosszú folyamatát. A teljes tanfolyamra jelentkezők egy különleges szolgáltatást is igénybe vehetnek: az elhangzott anyaggal kapcsolatosan – előre egyeztetett időpontban – online konzultációt kérhetnek a főtémák előadóitól.

2010. szeptember 21.

Októberben kezdődik a Business Provider Group és az Enterprise Europe Network közös rendezvénysorozata, a "Sikerexport Start Program". A Business Provider Group szakemberei által kidolgozott, nemzetközi tapasztalatokra épülő hárommodulos tréningsorozat célja, hogy megalapozza és fejlessze a cégek export lehetőségeinek kibővítéséhez szükséges ismereteket. A workshop-ra még lehet jelentkezni!
>> bővebben

2010. szeptember 21.

Például tapasztalataira, vagy megérzéseire hagyatkozva megpróbálhatja megvalósítani új üzleti ötleteit, vagy alkalmazkodik az aktuális piaci trendekhez. A kísérletezés azonban időigényes, és a pénzügyi kockázata sem elhanyagolható; úgyhogy mielőtt döntene, Ön valószínűleg inkább szakértők tanácsát kéri.

A hozzánk forduló cégeknek jellemzően hasonló problémáik vannak. Tudják, mit szeretnének, de szaktudás híján nem biztosak abban, hogy a szemük előtt lebegő üzleti célokat sikerül elérniük. Útmutatásra lenne szükségük, ám a „tanácsadással” nem tudnak mit kezdeni. Túl sok információt kellene egyszerre befogadniuk, a kivitelezés mikéntje mégsem világos előttük. Szeretnék kihasználni saját erőforrásaikat, vagy alvállalkozókat alkalmaznának, de bizonytalanok abban, hogyan is kezdjenek hozzá.

Ahhoz, hogy egy itthon jól működő cég sikeres exportőrré válhasson, a megfelelő szemlélet elsajátítása a legfontosabb. Ezért kidolgoztunk egy hárommodulos tréningsorozatot, melyben összefoglaljuk az alapvető ismereteket. Ily módon lehetővé válik, hogy a kiscsoportos képzés keretén belül egyszerre több céggel foglalkozhassunk. Nagy örömünkre az Enterprise Europe Network szervezésében októberben már indulhat is az első „Sikerexport Start Program”-unk.

A címben feltett kérdésre tehát egyértelmű a válaszunk: jelentkezzen és vegyen részt Ön is a workshop-on!

Jelentkezés: http://www.enterpriseeurope.hu/rendezvenynaptar/sikerexport-start-program-1-modul

2010. szeptember 08.

Az ITD Hungary Zrt. Enterprise Europe Network felkérésére idén is örömmel vállaltuk a megtisztelő feladatot, és előadóként vettünk részt a „Sikeresen a külpiacon” című szemináriumon.

A kétnapos rendezvény első napján, 2010. szeptember 7-én tartottuk meg „Sikeres piacszerzés és márkaépítés egyszerre” című előadásunkat az exportmarketingben érdekelt vállalkozásoknak. Az ASTRA Export Inkubációs Program keretében szervezett szeminárium több mint 30 résztvevője érdeklődéssel fogadta a délelőtti előadást, és rendkívül aktívan vett részt a délutáni gyakorlatokon is.

Több külföldi és magyar példát is elemeztünk, a legnagyobb érdeklődést azonban az "élő" példa kapta - köszönjük Galler Péternek (DSR Group, http://www.dsr.hu/), hogy bemutatta cége márkastratégiáját a résztvevőknek.

2009. szeptember 25.

Örömmel vettük az ITD Hungary Zrt. Enterprise Europe Network felkérését, hogy immár másodszor is előadást tartsunk az exportmarketing témakörében az érintett vállalkozásoknak.

Az előadást 2009. szeptember 22-én tartottuk "Nemzetközi marketingkommunikáció a külpiacokon: hatékony ügyfélszerzés és értékesítés-támogatás internetes eszközök segítségével" címmel.

>> További információk az ASTRA-programról